Borggreve Installatie

Douche WTW

Warmte terugwinning uit afvalwater met name douchewater is heel interessant.

Bij het douchen gaat veel warmte rechtstreeks met het douchewater het riool in. De door Hei-tech ontwikkelde warmtewisselaars verwarmen het leidingwater dat naar de douches gaat met behulp van de het afvalwater dat naar het riool gaat. Hiermee bespaar je meer dan de helft van je energieverbruik met een relatief kleine investering en zijn zelfs terugverdientijden van enkele jaren te realiseren. De warmtewisselaars besparen niet alleen gas en geld, maar tellen ook mee voor de verlaging van de energieprestatiecoëfficiënt (EPC).

Met behulp van de douchewater kan zowel het water dat naar de ketel gaat, als het water dat naar de koudwateraansluiting van de douche gaat, worden voorverwarmd. De CV-ketel hoeft slechts op minder dan de helft van het vermogen te werken tijdens het douchen. Uw gasnota kan verregaand worden teruggebracht door het gebruik van een Douche-warmtewisselaar (Douche-wtw). Dankzij het hoge rendement van 65% bespaart u elke douchebeurt geld uit.

De warmtewisselaars kunnen overal worden toegepast waar gedoucht wordt of warm water naar het riool wordt afgevoerd. Dus in woonhuizen, flats, verzorgingshuizen, hotels, zwembaden en sporthallen. Ook bij industriële processen waarbij warm afvalwater wordt geloosd kunnen de warmtewisselaars worden toegepast.

Borggreve B.V.
De Greune 4
7483 PH Haaksbergen
Tel: 053 572 1655
Fax: 053 574 1076
Duurzaam door techniek