Borggreve Installatie

Zink- en koperwerk

Zink en koper worden steeds meer opnieuw toegepast in geveldelen en daken van gebouwen.
De duurzaamheid en verwerkbaarheid van beide metalen zijn optimaal te noemen. Zink en koper worden tevens nog steeds vaak toegepast voor dakgoten en regenpijpen.

Borggreve installatiebedrijf beschikt over een aantal vaklieden die het ambacht (metaalbewerken door o.a. knippen, buigen, solderen en felsen) nog beheersen.
Het vakmanschap wordt toegepast bij restauratie van oude gebouwen, maar ook bij nieuwbouw wordt regelmatig zink en koper toegepast . Het geeft een modern gebouw vaak extra uitstraling. 
 

Zinkwerk

Zink is een duurzaam bouwmateriaal, dat van oudsher wordt toegepast in hemelwater- afvoersystemen en in dak- en gevelbekledingen en is daarnaast ook nog volledig recyclebaar zonder kwaliteitsverlies. Het geeft een speciale uitstraling aan gebouwen. Architecten waarderen zink als bouwmateriaal door de vele toepassingsmogelijkheden, de lage onderhoudskosten en de toegevoegde waarde aan gebouwen.
Zink is verkrijgbaar in verschillende kleuren, met of zonder structuur.Koperwerk

Koper is als dakbedekking een materiaal dat onder invloed van lucht en neerslag een ondoordringbare oxidelaag vormt, die eerst roodbruin van kleur is en later langzaam in de jaren verkleurt naar het karakteristieke patinagroen. Deze oxidelaag is stabiel en herstelt zich als het beschadigd wordt.
Het is de basis van de weerstand tegen corrosie. Koper wordt veel gebruikt voor de bekleding van daken en gevels, hemelwaterafvoeren, goten en vensterbanken.

Zink en koper zijn onder meer verwerkbaar als:
•Felssysteem
Felsen is een metaalbewerkingstechniek die gebruikt kan worden voor het verbinden van (dun) plaatmateriaal. De randen van de platen worden in elkaar gevouwen en aangedrukt.
•Roevensysteem
Er zijn tal van moderne varianten op het traditionele roevendak verkrijgbaar, waarbij gewerkt wordt met geprefabriceerde zinken of koperen platen (o.a. het klik-roef systeem). Deze systemen zijn geprefabriceerd, maar worden op ambachtelijke wijze aangebracht.
•Losanges
Het franse woord 'losange' betekent 'ruit' in de zin van 'ruitvormig', dus zeg maar: zoals een wybertje. De term wordt gebruikt om zinken of koperen dakbedekking aan te duiden die uit die kleine plaatjes met omgebogen randen bestaat.
•Cassettes
Cassettes geven een gebouw een futuristisch uiterlijk, en zijn uitermate geschikt voor toepassing in utiliteitsbouw. Cassettes hebben een groot formaat, met aan vier zijden een omkanting.
•Deklijsten
•Plankprofielen
•Goten
•Regenpijpen
 

Borggreve B.V.
De Greune 4
7483 PH Haaksbergen
Tel: 053 572 1655
Fax: 053 574 1076
Duurzaam door techniek