Borggreve Installatie

Zonnepanelen ( PV panelen )

Wist u dat Borggreve al jaren bezig is met zonnepanelen?

Er zijn verschillende toepassingen mogelijk hierin. et opwekken van alleen  elektriciteit of via een speciale warmwater- opwarmer ( zonnestroomboiler )  direct warmwater opwekken. Dit kan zowel voor warmtapwater als voor uw verwarming.

PV panelen
Een zonnepaneel is een paneel dat zonlicht omzet in elektriciteit. Een zonnepaneel wordt ook wel een PV-paneel genoemd, naar het Engelse woord ‘photovoltaic’. De  zonneboiler valt niet binnen deze categorie. 

Met name door de stijgende energie prijzen stijgt de vraag naar zonnepanelen enorm. Door technologische ontwikkelingen en schaalvergroting dalen de prijzen van zonnepanelen, tegelijkertijd worden zonnepanelen steeds effectiever. Zonnepanelen kunnen nu al voorzien in de volledige energie behoefte. Ook is het mogelijk om maar een gedeelte van de benodigde energie zelf op te wekken. 

Persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

De prijs van zonnepanelen daalt  snel. Op dit moment is zonnestroom zelfs al goedkoper dan stroom van uw huidige leverancier. Het enige verschil is dat er een grote investering aan vooraf gaat. 

Aan alleen zonnepanelen heeft u niet veel. Het is noodzakelijk om de opgewekte energie van de zonnepanelen van uw dak (of een andere locatie) om te zetten naar wisselstroom, zodat het in huis gebruikt kan worden of aan het elektriciteitsnet geleverd kan worden. Hiervoor is een omvormer noodzakelijk.Geen grote uitgaven in één keer? Kijk dan voor de gunstige mogelijkheden en voorwaarden op de site Energiebespaarlening.

 

Monokristallijne, Polykristallijne en dunne-film zonnepanelen

Zonnepanelen verschillen in uiterlijk en hoe en waarvan zij geproduceerd worden. Er is onderscheid tussen Monokristallijne, Polykristallijne en dunne-film zonnepanelen

Monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen lijken qua uiterlijk en productieproces erg op elkaar. Deze panelen worden gemaakt van voornamelijk silicium. Hier worden bijvoorbeeld ook computerchips van gemaakt. Silicium wordt gemaakt van silica (SiO2) en dit wordt gewonnen uit zand. Zand is op 2 andere grondstoffen na, de meest voorkomende grondstof in de aardkorst.

Uiteindelijk maakt het qua Watt opbrengst niet veel uit voor welk soort paneel wordt gekozen. Alleen zijn polykristallijne iets groter dan monokristallijne zonnepanelen. Dit is geen probleem zolang er voldoende ruimte is. Mocht de ruimte beperkt zijn dan kunt u beter kiezen voor monokristallijne zonnepanelen voor een hoger rendement.

Belangrijker is het om voor een goed en betrouwbaar merk te kiezen, wij kunnen u hierin adviseren.
 

Dunne-film zonnepanelen maken gebruik van een andere techniek. Het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt hoeft ook geen silicium te zijn, maar dit kan wel. Andere materialen die hiervoor gebruikt worden zijn cadmium telluride (CdTe), koper,indium, gallium en selenium (CIS or CIGS), Dye-sensitized zonnecellen (DSC – werkt met kleurstoffen) of organische zonnecellen.

Bij dunne-film zonnepanelen worden verschillende lagen op een substraat geplaatst. Door deze techniek is er minder duur materiaal nodig en hierdoor kunnen deze zonnepanelen goedkoper geproduceerd worden. Helaas zijn op dit moment de dunne-film zonnepanelen nog niet zo efficiënt als monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen. De verwachting is dat uiteindelijk deze zonnepanelen minstens net zo efficiënt worden. Een bijkomend voordeel is dat deze panelen veel dunner zijn, esthetischer en goedkoper om te produceren.

Bel ons voor een vrijblijvende offerte en laat u informeren wat u kunt besparen.


Borggreve B.V.
De Greune 4
7483 PH Haaksbergen
Tel: 053 572 1655
Fax: 053 574 1076
Duurzaam door techniek