Borggreve Installatie

Zonnestroomboilers

Hoog rendement warmwater maken.
Verwarmen water met behulp van PV -panelen

Duurzaamheid is voor een groeiende groep mensen een interessant onderwerp. Steeds meer mensen willen zo veel mogelijk energie halen uit hernieuwbare bronnen en er is al veel mogelijk op dat gebied. Zo kunt u met de boiler van Intech-Energy water verwarmen met behulp van zonnepanelen ( PV ). Dat levert voordelen op voor het milieu en voor uw portemonnee.

Het water in de zonnestroomboiler van wordt verwarmd met de energie die geproduceerd wordt door zonnepanelen. Doordat de zonnepanelen rechtstreeks worden aangesloten op het verwarmingselement van de boiler gaat er geen elektrische energie verloren. Het is dus een zeer effectief systeem.


Eenvoudig, gemakkelijk & onderhoudsvrij

De panelen zijn bovendien eenvoudig te bevestigen, onderhoudsvrij en zeer gemakkelijk te verbinden met de boiler waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Door water te laten verwarmen met behulp van zonnepanelen wordt de duurzame energie volledig en rechtstreeks door de producent verbruikt. Het is dan ook de meest effectieve manier om groene energie op te wekken en te gebruiken.

Drie bronnen
De zonnestroomboiler wordt aangesloten tussen de zonnepanelen en de CV- ketel. Drie bronnen kunnen daarna gebruikt worden voor de verwarming van water: gas, elektriciteit uit zonnepanelen en elektriciteit uit het net. Die laatste twee energie-voorzieningen kunnen tegelijkertijd en ieder zelfstandig aangesproken worden.

Water dat verwarmd is door middel van zonnepanelen stroomt direct in de wateropslag van de CV-ketel. De CV-ketel hoeft daarbij niet ingeschakeld te worden, wat het gasverbruik aanzienlijk vermindert. Pas als het water niet voldoende verwarmd kan worden door de zonnepanelen zal de ketel aangesproken worden.

Zo werkt het
Met behulp van de thermostaat wordt de gewenste temperatuur van het water ingesteld. Zodra deze temperatuur bereikt is, wordt de elektriciteit doorgezet naar de externe omvormer om zo de stroom te benutten voor uw elektrische installatie of om terug te leveren aan uw energieleverancier.

Naast de boiler ten behoeve van de warmwatervoorziening bestaat er ook een uitvoering die voorzien is van een intern spiraal waarop een ander verwarmingssysteem is aan te sluiten. In deze situatie kunt u denken aan bijvoorbeeld een vloerverwarmingsysteem dat de warmte van 35 graden celsius eveneens uit de boiler haalt.

Het water in de boiler kan ook verder verwarmd worden door de energie die uit de zonnepanelen is verkregen. Dit leidt tot een aanzienlijke besparing van energie uit het elektriciteitsnet. Bovendien is warm water te allen tijde gegarandeerd, ook als het lang slecht weer is.

Kortom, met de Intech-Energy zonnestroomboiler vermindert u het verbruik van elektriciteit en gas. U spaart het milieu én uw portemonnee.Borggreve B.V.
De Greune 4
7483 PH Haaksbergen
Tel: 053 572 1655
Fax: 053 574 1076
Duurzaam door techniek